Skip to main content

Gemeente Dronten helpt inwoners aan lagere energierekening met isolatie-inkoopactie

Wie deze winter een warm huis wil zonder hoge energiekosten, doet er goed aan zijn woning te (na-)isoleren. Maar hoe vind je het juiste bedrijf die dat voor een goede prijs kan doen? Om inwoners hierbij te helpen lanceert gemeente Dronten dit najaar een speciale groepsinkoopactie: Samen Slim Isoleren Dronten. Een onafhankelijke werkgroep van inwoners vergelijkt offertes van lokale isolatiebedrijven en presenteert daarna het beste aanbod tijdens een informatieavond. Dit bespaart andere inwoners een hoop uitzoekwerk. Iedereen kan meedoen aan de actie of zich aanmelden als lid van de werkgroep.   

Aan het isoleren van het dak, gevel/spouwmuur, glas en vloer zitten veel voordelen. Zo is isolatiemateriaal een soort ‘deken’ die de warmte in huis in de winter lekker binnenhoudt en in de zomer juist buitenhoudt. Daardoor hoeft er minder gekoeld en gestookt te worden, wat leidt tot een lager energieverbruik (en -kosten). Bovendien kan een geïsoleerde woning ook in waarde stijgen.

Prijs-kwaliteitverhouding
Wie aan de slag wil gaan met isoleren, kan alleen al snel stuiten op alle verschillende aanbieders en isolatieproducten. De Werkgroep Samen Slim Isoleren neemt het uitzoekwerk uit handen van inwoners. Deze groep komt meerdere keren bij elkaar en vergelijkt de verschillende opgevraagde prijsopgaven van de regionale bedrijven met elkaar. Daarbij wordt goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding en eventuele kortingsacties.

Aanmelden voor de werkgroep    
Voor de werkgroep worden nog verschillende leden gezocht. Iedereen is welkom om deel te nemen hieraan. Op dinsdagavond 8 oktober is er een informatieavond voor geïnteresseerde werkgroepleden. Daarin wordt uitgelegd wat de groep precies gaat doen en is er gelegenheid om andere potentiële werkgroepleden te ontmoeten. Meer informatie is te vinden op: www.platformduurzaamnederland.nl/aanmelden-werkgroep/

Presentatie beste aanbod regio
Tijdens de voorstelavond op dinsdagavond 5 november zal de werkgroep zichzelf presenteren aan de inwoners. Tijdens deze avond is het mogelijk om als inwoners vragen te stellen en ‘wensen’ of ‘selectiecriteria’ mee te geven aan de werkgroep. Daarmee zal de werkgroep aan de slag gaan. In december/januari 2025 presenteert de werkgroep vervolgens haar aanbevelingen en ontvangen geïnteresseerde inwoners een vrijblijvende offerte van het beste aanbod uit de regio.

Op de hoogte blijven
Wie op de hoogte wil blijven van de actie, kan zich (vrijblijvend) als geïnteresseerde inwoner aanmelden via: www.platformduurzaamnederland.nl/samen-slim-isoleren

Over Platform Duurzaam Nederland
Platform Duurzaam Nederland begeleidt de werkgroep, in opdracht van gemeente Dronten. Dit is een onafhankelijke organisatie die overheden en organisaties ondersteunt bij het verduurzamen van hun dorp of stad.