Skip to main content

Menukaart Klimaatadaptatie

Buien laten ’s zomers langer op zich wachten en worden feller, wateroverlast komt vaker voor, periodes van droogte worden langer … Kortom: het weer wordt extremer. Om water meer plek te geven, tuinen hittebestendig en daarmee toekomstbestendig te maken, wordt steeds belangrijker. Om inwoners, bedrijven en organisaties in uw gemeente te motiveren en stimuleren om met hun tuin aan de slag te gaan helpt PDN graag. Vanuit een positieve invalshoek bieden we concepten en aansprekende activiteiten die helpen om uw beleid om te zetten naar acties met impact.

We werken met een overzichtelijke menukaart Klimaatadaptatie waarmee u als gemeente, regio of provincie uw eigen projectaanpak of campagne kunt samenstellen. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken met onze menukaart Energietransitie.

Tuincoaches

De tuincoaches zijn vrijwilligers met een hart voor tuinieren en duurzaamheid, die als ‘groene/blauwe buur’ met kennis met de inwoner mee denkt.

Tegeltaxi

Tuintegels kunnen tijdelijk gratis opgehaald worden bij inwoners.

Maak Je Eigen Plantenplan

Workshop waarbij inwoners advies en inspiratie krijgen voor een groene tuin.

Duurzaamheidsmarkt

Workshops, adviezen, presentaties en lokale hoveniers samen op één markt om inwoners te inspireren en motiveren om hun tuin groener te maken

Webinars

Veel terugkomende thema’s en vragen overzichtelijk besproken in één webinar.

Projecten op maat

Meer weten? Vraag onze menukaart Klimaatadaptatie aan.

Wat kunnen we voor je betekenen?

We gaan graag voor je aan de slag.
Mail naar info@platformduurzaamnederland.nl