Skip to main content

Aanmeldformulier energieklussers

Lijkt het jou leuk om buurtgenoten praktisch op weg te helpen met energiebesparing? Sluit je dan aan bij het nieuwe energieklusteam van gemeente Dronten! Een energieklusser helpt inwoners met het aanbrengen van kleine energiebesparende klussen. Op maandagavond 27 mei is er een instructieavond voor geïnteresseerden in het gemeentehuis van Dronten.

Contact
Platform Duurzaam Nederland verzorgt – namens gemeente Dronten – de informatieavond en trainingsavond en begeleidt de vrijwilligers na de training. Voor vragen kun je mailen naar coach@platformduurzaamnederland.nl of bellen naar 085 401 44 55

Vraag & antwoord

1. Wat doet een energieklusser?

Het energieklusteam voert eenvoudige kleine klusjes uit die iedereen kan doen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie of het vervangen van de douchekop voor een waterbesparende variant. Zo kunnen inwoners energie en geld besparen in huis.

2. Voor wie is de instructieavond op 27 mei?

Iedereen die interesse heeft om zich aan te sluiten bij het energieklusteam, is welkom op de instructieavond op 27 mei. Tijdens deze avond wordt er kort uitleg gegeven over de soorten klussen, de training en begeleiding. Na afloop kan je na de praktijkoefeningen aan de slag als energieklusser.

3. Is er ook een vergoeding voor een energieklusser?

Ja, een energieklusser ontvangt voor elke klus een vrijwilligersvergoeding.

4. Wanneer wordt een energieklusser ingezet?

Een energieklusser kan zelf aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is.

5. Krijg je dan een training?

Ja, iedereen die zich heeft opgegeven, krijgt een korte training. Je leert hoe je de maatregelen kan aanbrengen, wat voor soort vragen je van inwoners kan verwachten en hoe je hen het beste verder kunnen helpen.

De training wordt afgesloten met een aantal praktijkoefeningen. Wie de training goed heeft afgerond, ontvangt een certificaat.