Skip to main content

Aanmeldformulier energieklussers

Lijkt het jou leuk om buurtgenoten praktisch op weg te helpen met energiebesparing? Sluit je dan aan bij het nieuwe energieklusteam van gemeente Dronten! Een energieklusser helpt inwoners met het aanbrengen van kleine energiebesparende klussen. Op dinsdagavond 24 september is er een info-/trainingsavond voor geïnteresseerden in het gemeentehuis van Dronten.

Contact
Platform Duurzaam Nederland verzorgt – namens gemeente Dronten – de informatieavond en trainingsavond en begeleidt de vrijwilligers na de training. Voor vragen kun je mailen naar coach@platformduurzaamnederland.nl of bellen naar 085 401 44 55

Vraag & antwoord

1. Wat doet een energieklusser?

Het energieklusteam voert eenvoudige kleine klusjes uit die iedereen kan doen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie of het vervangen van de douchekop voor een waterbesparende variant. Zo kunnen inwoners energie en geld besparen in huis.

2. Voor wie is de info-/trainingsavond op 24 september?

Iedereen die interesse heeft om zich aan te sluiten bij het energieklusteam, is welkom op de info-/trainingsavond op 24 september. Tijdens deze avond wordt er kort uitleg gegeven over de soorten klussen, de training en begeleiding. Na afloop kun je doorgeven of je aan de slag wilt als energieklusser.

3. Is er ook een vergoeding voor een energieklusser?

Ja, een energieklusser ontvangt voor elke klus een vrijwilligersvergoeding.

4. Wanneer wordt een energieklusser ingezet?

Een energieklusser kan zelf aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is.

5. Krijg je van tevoren een training?

Ja, iedereen die zich heeft opgegeven, krijgt een korte training van een dagdeel. De aanstaande klussers leren tijdens deze training hoe ze de maatregelen kunnen aanbrengen, wat voor soort vragen ze van inwoners kunnen verwachten en hoe ze hen het beste verder kunnen helpen.

De training wordt afgesloten met een aantal praktijkoefeningen. Wie de training goed heeft afgerond, ontvangt een certificaat.